OVER MIJ

Ik ben op 27 mei 1967 geboren als eerste kind in een dynamisch ondernemersgezin in Monster.  Aan de rand van de Westlandse glazen stad en de Noordzeekust.
Mijn ouders gaven mij de naam ‘Marjolein’, mijn roepnaam werd Marjo.
Misschien hadden zij een vooruitziende blik; het mediterrane plantje Marjolein, of Majoraan groeit graag op bergflanken: te midden van de elementen, met uitzicht op verre verten.
Bergen zijn er niet in het ondernemende Westland, maar wel zee, strand en duinen.
Het Monsterse duingebied was mijn speelterrein, slootjes in de omgeving de poort naar andere horizonten. Klimmend en spelevarend begon hier mijn ontdekkingsreis, naar wat er achter de duinen, achter de hoek van de straat, voorbij deze sloot te vinden was.

Een nieuwsgierigheid die met de jaren groeide.
Niet alleen naar wat er zoal te zien was, maar ook naar wie, naar hoe anderen hun leven leefden.
Met de keuze voor een opleiding als stewardess bij KLM besloot ik letterlijk uit te vliegen.
Ik kwam oog in oog te staan met alle kleuren van de wereld, maakte kennis met andere gewoontes, met andere waarden en als gastvrouw in een vliegtuig naar veelal verre bestemmingen, met mens zijn in al zijn hoedanigheden. In een vliegtuig zijn we aan elkaar en aan de omstandigheden overgeleverd. Van windkracht 10, spanning of acute fysieke klachten tot vakantievreugde.
De verbinding met een levenspartner, het moeder en mede-moeder worden, de duinen, de zee, het spelevaren van vroeger en het vliegen naar ver weg brachten mij uiteindelijk ‘thuis’, naar wie ik ben en wat ik ten diepste wilde betekenen: anderen de weg wijzen naar huis, naar hun hart.
Op mijn manier. Verbeeldend. In vorm en kleur.

Ik volgde de driejarige opleiding beeldend coachen op de school voor Kunst & Communicatie te Zutphen en begon in 2015, naast mijn werk bij KLM een praktijk als beeldend coach.
Steeds bewuster wordend van de heilzame werking van de natuur, vergrootte ik mijn werkterrein naar buiten, waar het altijd spelende kind in mij, terug in haar element kwam.  Ik bestudeerde werkvormen waarin de natuur en dieren als raadgever dienen en volgde met mijn hond Red de opleiding Spiegelen met honden. In 2019 trok ik mijn wandelschoenen aan, riep mijn hond en richtte Huiswaarts op. Daar waar het hart is…

▲ Terug naar boven